درباره مکانیکال سیل بورگمن

شرکت بورگمن آلمان بدونه شک بزرگترین ارائه دهنده مکانیکال سیل و همچنین پیشرو در فناوری آب بندی صنعتی در صحنه بین المللی می باشد. محصولات و خدمات جامع شرکت بورگمن با بالاترین کیفیت و قابلیت اطمینان در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد.

در حال حاضر بیشتر شرکت های تولید کننده پمپ از مکانیکال سیل بورگمن برای آب بندی محصولات خود استفاده می کنند. و همچنین از استاندارد های تولید شده توسط این شرکت برای ساخت مکانیکال سیل استفاده می شود.

محصولات مکانیکال سیل بورگمن برای استفاده در پمپها، توربین های، صنایع پتروشیمی و تقریبا می توان گفت در محصولی که نیاز به آب بندی داشته مورد استفاده قرار می گیرد.

کیفیت عالی سیل مکانیکی بورگمن ، نزدیکی به مشتریان ، ظرفیت عالی برای نوآوری و تنوع بالا در محصولات، برای تقریباً کلیه فرآیندهای صنعتی و زمینه های کاربردی مواردی است که باعث می شود شرکت بورگمن در این صنعت حرف اول را بزند.

 

اجزاء مکانیکال سیل بورگمن

هر یک از مدل های مکانیکال سیل بنا به نوع مصرف دارای قطعات خاصی هستند ولی به طور کلی قطعاتی که همه آنها به صورت مشترک می باشند شامل:

کفه ثابت (Seat)

این قسمت بر روی محفظه پمپ با اورینگ محکم قرار دارد. جنس این قطعه به طور معمول از استیل می باشد. البته بنا به نوع مصرف استیل آن متغییر.

فنر مخروطی

این فنر باعث می شود که کفه متحرک به طور کامل به قسمت ثابت چسبیده و جلوی عبور هرگونه موادی را میگیرد. البته این فنر در مدل ها مختلف با اشکال مختلفی ساخته می شود.

این قطعات بنا به نوع ساخت فیبر و فنر ها دارای اشکال متفاوت با جنس متفاوت می باشد. ولی در همگی آنها این اجزاء وجود دارند.

کفه متحرک (Face seal)

بر روی شفت بسته می شود و همراه با شفت همواره در حال چرخش می باشد. جنس این قطعه را با توجه به نوع مصرف می توان از کربن و یا در مواردی از سیلیکون کاربید که بیشترین نوع مصرف را نیز دارد. یا مواد با جنس محکم تر به نام تنگستن استفاده نمود.

از انواع مکانیکال سیل می توان به:

تمامی مکانیکل سیل ها را می توان به 3 گروه زیر از هر برندی که باشند تقسیم کرد.

  1. مکانیکال سیل ۲ تکه یا (Split seal)

    یکی از معایب فیبر و فنر ها این بود که در زمانی که آب بند دچار مشکل می شود باید کل مجموعه باز شود و آن سیل تعویض گردد. بنابراین تولید کنندگان به این فکر افتادند تا کاری کنند که دیگر برای تعویف این قطعه نیازی به باز کردن کل مجموعه نباشد. بنابراین دست به تولید سیلهای دوتکه زدند. البته هنوز استفاده از این نوع مکانیکال سیل فراگیر نشده ولی آینده آب بند های امروزی را Split seal ها تشکیل می دهند.
  2. فیبر و فنر کارتریجی (cartridge seals)

    آب بند های کارتریجی طوری طراحی می شوند که کلیه قطعات در داخل کارخونه بر روی سیل سوار می شود. بنابر این نیاز به هیچگونه تنظیمی ندارند. تنها کار لازم این است که بر روی سیستم نصب شوند. البته با اینکه نصب نوع کارتریجی بسیار ساده تر از سایر انواع آب بند ( مکانیکل سیل بروگمن ) می باشد و لی نهایت برای نصب بهتر است از دفترچه راهنمای نصب محصول استفاده شود.
  3. آب بند دوتایی (Double seal)

    از این نوع فیبر و فنر در مواقعی که فشار کاری بالا باشد و یک عدد سیل جوابگوی کار نباشد استفاده می گردد. نحوه کار مکانیکال سیل بورگمن بدین صورت است که آب بند دوم را به عنوان پشتیبان پشت به پشت (Back to Back) با صورت به صورت (Face to Face ) و یا به صورت پشت سر هم به فیبر و فنر اول وصل می کنند تا بتواند فشار مایع را تحمل و از نشت مایع جلوگیری نماید.

مشخصات فنی مکانیکال سیل بورگمن:

  1. حداکثر فشار کاری سری سرامیکی : 12 بار
  2. حداکثر فشار کاری سری وایتون : 16 بار
  3. حداکثر دمای سیال سری سرامیکی : 140 درجه سانتی گراد
  4. حداکثر دمای سیال سری وایتون : 150 درجه سانتی گراد
  5. سایز سری سرامیکی : از 20 تا 50
  6. سایز سری وایتونی : از 12 تا 100
  7. متریال سری سرامیکی : کربن/ سرامیک/ NBR
  8. متریال سری وایتون : سیلیکن/ سیلیکن / وایتون (Sic / Sic / Viton)

کاربرد مکانیکال سیل بورگمن:

جلوگیری از نشت مواد گران قیمت ، خورنده و خطرناک ، مایعات سمی و گازها ، آلاینده و سرطان زا ،سیال رادیو اکتیو ، منفجره و … می باشد.